Predvedú, ako rozbaľovať potravinový odpad v bioplynovej stanici

Predvedú, ako rozbaľovať potravinový odpad v bioplynovej stanici

Elkoplast Slovakia v spolupráci so Slovenskou bioplynovou asociáciou pozýva na cestnú show Depacker. Ukážu, ako špecializované zariadenie zbavuje potraviny obalov. Akcia sa uskutoční 9. augusta na bioplynovej stanici v Poprade – Matejovciach.

Bioplynové stanice, ktoré spracovávajú biologicky rozložiteľný kuchynský odpad z domácností (BRKO), ale aj gastroodpad z reštaurácií a potravinový odpad z obchodných reťazcov a z rôznych iných prevádzok si musia poradiť s viacerými výzvami. Jednou z úloh, ktoré treba zabezpečiť ešte pred samotným zhodnotením odpadu, je zbaviť ho neželaných zložiek. Hlavne obalov.

Spoločnosť ELKOPLAST na Slovensku a v Českej republike už druhý rok zastupuje holandskú spoločnosť Mavitec Green Energy, ktorá vyvinula špecializované zariadenie Paddle Depacker. Technológia je určená práve na odbaľovanie potravinového odpadu.

Teraz spoločnosti ELKOPLAST Slovakia a Mavitec pripravili predvádzaciu akciu, v rámci ktorej v praxi odprezentujú odbaľovanie potravín zariadení Depacker.

REGISTRÁCIA NA PODUJATIE

Cestná show sa uskutoční v stredu 9. augusta od 9:00 do 12:30 hod. pri bioplynovej stanici Poprad Matejovce. Paddle Depacker na akcii vybalí širokú škálu odpadu a predvedie, ako dokáže vyprodukovať čistý organický výstup.

Zdroj: odpady-portal.sk a ELKOPLAST

Comments are closed.